Kachelbuis | Kachelpijp en Rookkanaal bij Kachelbuis.be

Wij zijn Vlaanderens beste webwinkel gespecialiseerd op het gebied van rookkanalen. Wij geven u de garantie van een goed product aan de laagste prijs. Het aanleggen van een rookkanaal is niet voor iedereen een alledaagse klus, en daarom kunt u ons 7 dagen per week bereiken van 09:00 tot 21:00 uur. Maar één ding is zeker: iedereen kan het!

De dubbelwandige rookkanalen hebben de T600 Europese goedkeuring. Deze goedkeuring is nodig voor rookgasafvoer van houtkachels. Verder leveren wij enkelwandige inox buizen en dikwandige stalen kachelpijpen.

Doordat wij direct leveren vanaf de fabrikant kunnen we werken met zeer scherpe prijzen; vindt u elders dezelfde kwaliteit voor minder dan gaan wij met die prijs mee en gaan er nog 5 procent onder zitten!

Over onze dubbelwandige rookkanalen

Een dubbelwandige kachelbuis is gemaakt van inox staal. Als isolatie materiaal wordt keramische wol 25 mm dik gebruikt. De kachelbuizen die u vindt bij kachelbuis.be zijn ontworpen om verbrandingsgassen af te voeren; als los rookkanaal of voor het renoveren van bestaand rookkanaal. Zo is het rookkanaal perfect te gebruiken op een houtkachel, kolenkachel, pelletkachel of een gashaard.

Waarom kopen bij kachelbuis .be

  • Deskundig advies
  • Duitse - kwaliteit
  • 25 jaar garantie
  • Scherpe prijzen
  • Perfecte nazorg

Koop uw kachelpijp on-line

Heeft u uit het aanbod kachelpijpen op de webshop uw keuze gemaakt? Bestel gemakkelijk en snel uw rookkanaal via onze webshop. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op. U wordt voorzien van professioneel advies.

Of het nu gaat om dubbelwandige kachelbuizen, een enkelwandige kachelbuis of een flexibele kachelbuis, bij ons vindt u het allemaal op de website!

Onze meest verkochte kachelpijpen

Hier onder ziet u een overzicht van de meest verkochte rookkanalen: 

Kachelpijp dubbelwandig inox 150 MM   Kachelbuis flexibel 150 MM

Belangrijke overwegingen

Een rookkanaal kunt u makkelijk zelf aanleggen. Maar de veiligheid is hierbij zeker belangrijk....De keuze van de kachelpijp is gebonden aan allerlei wetten en regels. In Vlaanderen zijn die vastgelegd in NBN normen. Sinds 2005 is er ook Europese regelgeving voor afvoersystemen van rookgassen. De CE-markering op (de verpakking van) rookkanalen geeft aan dat deze aan de minimale eisen voldoen.

Om van uw haardvuur te kunnen genieten, moeten de rook worden afgevoerd. Wat voor rookkanaal daarvoor nodig is, hangt van veel dingen af. De bouwtechnische staat van uw huis bijvoorbeeld, maar ook de capaciteit van de kachel. De diameter van het rookkanaal bepaalt hoe snel de rookgassen worden afgevoerd. Volg de aanbevelingen van de fabrikant van de kachel. Normaal gesproken krijgt het rookkanaal de binnendiameter van de kacheluitgang. Een rookkanaal op maat, afgestemd op uw toestel, heeft namelijk een gunstige invloed op het brandstofverbruik. En dus op uw energierekening aan het einde van de maand.

Bespaar niet op kwaliteit

Niet alleen de diameter is belangrijk, een kachelpijp moet natuurlijk ook brandveilig zijn. Ze moet  vorst-, hitte- en schoorsteenbrandbestendig zijn. Ook moeten ze natuurlijk goed trekken, veegvast zijn en - afhankelijk van de toepassing - voldoende gasdicht. Het gaat om uw eigen veiligheid en comfort. Bespaar dus niet op de kwaliteit van het product en kies voor een leverancier die een goede garantie geeft.

Het rookkanaal: gas of hout

Toestellen op hout en op gas hebben beide zo hun eigen bijzonderheden. Dat geldt ook voor de bijbehorende kachelpijp. Een aantal verschillen op een rijtje.

  • Hittebestendigheid
    Het rookkanaal van een gashaard moet bestand zijn tegen temperaturen van 250 °C (open systemen, waarbij de haard lucht uit de omgeving aanzuigt) of 450 tot 500 °C (gesloten systemen, waarbij de haard de lucht rechtstreeks van buiten aanzuigt en de rookgassen direct naar buiten afvoert). Bij een houtkachel is dat 600 °C (gebruiksomstandigheden) tot wel 1000 °C (bij schoorsteenbrand). Omdat de materialen bij een gashaard lang niet zo hittebestendig hoeven te zijn, vallen de kosten van de kachelbuizen bij deze toestellen over het algemeen lager uit dan bij houthaarden. 
  • Isolatie
    Het isoleren van het rookkanaal is bij een houthaard veel belangrijker dan bij stoken op gas.
  • Ruimte
    Voor de rookgasafvoer van een houthaard is relatief veel ruimte nodig. U moet ten minste 7 cm afstand bewaren tussen een geisoleerd kanaal en brandbare materialen. 
  • Uitmonding
    Er bestaat een uitgebreide regelgeving over de uitmonding van rookkanalen. De eisen zijn bij houtkachels ongeveer zes tot zeven keer zo zwaar als bij gaskachels. Zo moet u zorgen dat u ver genoeg van de buren wegblijft en zijn er speciale regels voor balkons. Het rookkanaal zal ook altijd in het nokgebied van het dak moeten uitmonden. Bochten scherper dan 30° zijn over het algemeen niet toegestaan. Wilt u een geveluitmonding, dan zult u dus een elektrische haard of een gesloten gashaard moeten kiezen. Deze laatste biedt, vergeleken met een houthaard, veel meer vrijheid om de plaats van de uitmonding te kiezen.